Ortopedski pregledi

Težave kosti, sklepov in mišičja so vedno bolj pogost problem pri večini psov, mačk in malih živali. Ker gre za specifično vejo veterine, za katero je potrebno ogromno dodatnih izobraževanj in specifičnega znanja, se z njo ne ukvarjamo vsi veterinarji. Pri nas za tovrstne težave gostuje Darko Glažar, dr.vet.med. z Notranjske.

Dr. Glažar je diplomiral na Veterinarski fakulteti v Ljubljani leta 2016, 2018 pa odprl svojo ambulanto za male živali v Lokvi. Danes je gostujoč ortoped v naši veterini in še nekaj drugih, pri nas pa izjava tudi vse ortopedske posege. V Slovenijo je pripeljal metodo Lipogems, ki je ena od načinov pridobivanja matičnih celic iz maščobnega tkiva, te celice pa nato lahko uporabimo za aplikacijo v sklepe, ki ji je prizadel artritis. Urškina najstarejša psička Freya, je bila prva slovenska pacientka, ki je prestala tovrstno metodo z odličnimi rezultati. Lipogems ponujamo tudi v Noetu.

Dr. Glažar običajno gostuje dvakrat mesečno oziroma po potrebi. Naročanje pa poteka v naši ambulanti na običajni telefonski številki: 070 550 590.