Bioresonanca

Andreja Rusjan, dr.vet.med, BICOM bioresonančna terapevtka in mednarodni certifikat IAVH za veterinarsko homeopatijo.

KAJ JE BIORESONANCA?

Bioresonanca je poseben diagnostični in terapevtski postopek, ki temelji na novih spoznanjih biofizike. Z BICOM bioresonančno napravo lahko razkrijemo dejanske, pogosto prikrite vzroke bolezni. Tako diagnostika kot terapija sta popolnoma neinvazivni, brez bolečin in stranskih učinkov. Bioresonanca spada pod komplementarne metode, ki obravnavajo pacienta celostno. Vse je za nas pomembno, tako telo kot um in duša. Vsaka celica/tkivo/organ v telesu deluje s svojo frekvenco, ima svojo energijo. Te frekvence se spremenijo, ko celica/tkivo/organ zboli. Z bioresonanco odkrijemo odstopanja, ki v bolezni nastanejo, ter jih poskušamo ponovno postaviti v normalno, fiziološko stanje. Bolno telo si lahko predstavljamo kot razglašen inštrument. Možnih vzrokov za razglašenost je veliko: nekvalitetna procesirana hrana, premalo gibanja, prevelika občutljivosti živali, stres, čustvene travme (smrt družinskega člana, selitev, prihod novega družinskega člana …), dejavniki okolja (onesnaženost, hrup, vlaga ..), pretirana uporaba antibiotikov, prekomerno cepljenje itd. Z BICOM bioresonančnim aparatom organizem ponovno uglasimo.
Najpogostejše indikacije za terapije z BICOM bioresonanco:

  • alergije
  • podporne terapije pri akutnih in kroničnih boleznih,
  •  krepitev imunskega sistema,
  • bolezni notranjih organov (ledvice, jetra, trebušna slinavka, želodec, črevesje …),
  •  hormonska neravnovesja,
  • bolezni kože,
  • akutne in kronične bolečine,
  •  podporne terapije pri tumorjih,
  • pomoč pri izgubi telesne teže vaše živali,
  • pomoč pri uravnavanju stresnih stanj.
bioresonanca v teku

KAJ JE HOMEOPATIJA?

Homeopatija je edinstven in učinkovit način zdravljenja, ki temelji na načelu podobnosti: similia similibus curentur oz. podobno se zdravi s podobnim. Njen utemeljitelj je dr. Samuel Hahnemann (1755–1843). Homeopatska zdravila so pripravljena iz snovi različnega izvora (minerali, rastline, živali …) s posebnim postopkom, kjer se jih redči in pretresa, čemur pravimo potenciranje.
Zdravilo izberemo na podlagi značilnosti živali (mentalne, generalne, lokalne značilnosti in modalitete), ne na podlagi diagnoze. To pomeni, da bosta živali, ki imata npr. alergijo, lahko dobili za zdravljenje drugačni zdravili. V homeopatiji je najpomembnejši personaliziran pristop in zavedanje, da nobena žival/rastlina/človek ni enaka in vsak na bolezen odreagira na sebi svoj, edinstven način.

KAKO POTEKA HOMEOPATSKA OBRAVNAVA?

Najpomembnejša sta prvi pogovor z lastnikom in anamneza. V tistem času mi razkrijete vašo žival: najprej jo opišete sami, nato odgovarjate na vprašanja, ki me zanimajo. V tem času tudi fizično pregledam vašo žival, jo opazujem pri gibanju in vidim, kako se obnaša. Vse to traja približno uro in pol do dve uri. Po anamnezi preštudiram in analiziram primer. V pomoč sta mi računalniški program ter strokovna literatura. Bolj kompleksen kot je primer, več časa si za njega vzamem. Na podlagi teh analiz izberem remedijo in potenco le-te, ki po sliki najbolj ustreza značilnostim vaše živali ter vam podam navodila, kako remedijo dajati. Prosim vas, da si po jemanju zapisujete, kaj se z živaljo dogaja, vse spremembe. Za morebitna vprašanja, dvome in pomisleke, sem vam vedno na razpolago, celoten čas obravnave. Včasih je prvo zdravilo, ki ga izberem, pravo. Včasih pa je potrebno zdravila menjati, vse dokler ne dobimo zdravila, ki najbolj pomaga vaši živali in najbolj ustreza njeni konstituciji. Temu zdravilu rečemo similimum oz. konstitucijsko zdravilo. Zavedati se je potrebno, da je čas zdravljenja bolezni, ki so dolgo prisotne v življenju živali, dolgotrajno. Uspehi se ne pojavijo čez noč in potrpljenje, sodelovanje in razumevanje principov zdravljenja s homeopatijo je zelo pomembno. Seveda pa homeopatija pomaga tudi pri akutnih bolezenskih stanjih, npr. po piku insektov, poškodbi, bruhanju, driski itd. V teh primerih pa je učinek pravilno izbranega zdravila takojšen. Spekter uporabe homeopatskih zdravil je neomejen. Praktično lahko homeopatska zdravila naredimo iz katerekoli snovi, ki nas obdaja in katerakoli snov na našem planetu je potencialno zdravilna za določeno bolezen. Ujemanje energije zdravila z našo je bistvenega pomena.

Za čim boljše uspehe pri terapiji vaših živali ste pomembni tudi vi.